Over ons 

Samen kunnen wij de wereld aan

Dat bleek wel toen Athina in 2016 chronisch ziek werd. Hoofdpijn en extreme vermoeidheid. Van de hele wereld aankunnen naar dagen op bed met extreme hoofdpijn en te moe om de was op te vouwen.

We kregen te maken met de ziektewet en 2 jaar lang ziekenhuis in- en uit voor onderzoeken. Niemand die kon helpen, maar als quick-fix kreeg ze wel bij iedere specialist zware medicijnen om te proberen zonder duidelijk doel en zonder resultaat. Uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: Leer er maar mee leven, we kunnen niet nog meer proberen, je word te duur voor de gezondheidszorg.

Om een lang verhaal kort te maken: we zijn er uiteindelijk samen bovenop gekomen. Een migraine aanval (zo noemen we het maar, aangezien er nooit is ontdekt wat het nu echt is) kan ze niet altijd voorkomen, maar het gaat zoveel beter.

Deze periode was een wijs leermoment voor ons. We zijn anders gaan kijken naar onze gezondheidszorg. Waarom wordt er zo snel naar een quick-fix met medicijnen gekeken om klachten te onderdrukken? Waarom gaan we niet voor een oplossing op lange termijn en waarom onderzoeken we niet wat de oorzaak is van de klacht?

Wij streven naar een gezondheidszorg waarbij we naar gezondheid in de breedste zin van het woord kijken. Wat betekent dat we juist als eerste naar voeding en lifestyle kijken, voordat we naar andere oplossingen kijken. Natuurlijk zijn medicijnen voor bepaalde problemen noodzakelijk, maar lang niet voor alle klachten. Maar zou het niet perfect zijn als we voeding en lifestyle inzetten als medicijn, beter nog waarom zou je de klachten niet eerder voorkomen in plaats van genezen?

Naar Griekenland

Begin januari zijn wij naar het Griekse eiland Karpathos vertrokken. Als klein meisje verloor Athina haar hart aan dit eiland en ook Vincent vond het fantastisch toen hij het eiland voor het eerst bezocht in 2012.

Samen kochten we in 2017 ons eigen huis op het eiland. Tot vorig jaar hebben we het gebruik als vakantiehuis, maar we wilde er meer van genieten. Onze kefi is Karpathos en dus besloten we ons hart te volgen.

Op The Karpathos guide schrijft Athina over onze avonturen en deelt ze tips om het eiland te ontdekken.

Zullen we (video)bellen?

Benieuwd wat de juiste voeding voor jou kan betekenen? En hoe wij je kunnen helpen dit toe te passen? Laten we (vrijblijvend) bellen. Telefonisch of middels een videocall. Waar jij je goed bij voelt!

Chat openen
Hi! Hoe kunnen we je helpen?